Wat is het verschil tussen een duikbril en een zwembril?

Honderden jaren geleden zwommen mensen al met een zwembril om beter en scherper onder water te kunnen zien. Een uitvinding waar wij eeuwen later nog steeds gebruik van maken!

Functie van de bril
Het is voor onze ogen lastiger om scherp te stellen onder water, dan om scherp te stellen in de lucht. Dit komt omdat water een andere, zogenoemde, ‘brekingsindex’ heeft. Een duikbril of zwembril zorgt ervoor dat je onder water ook scherp zicht hebt en comfortabeler kan zwemmen. Veel mensen gebruiken de begrippen zwembril en duikbril door elkaar heen. Maar… wat is nou het verschil tussen een duikbril en een zwembril?

Allereerst hebben deze twee brillen ook iets gemeen; het is een bril met een stukje (plexi)glas die ervoor zorgt dat je ogen onder water beschermd worden en dat je beter ziet.

Duikbril
Een duikbril is – zoals de naam al doet vermoeden – geschikt om mee te duiken. Deze bril is speciaal ontworpen om de diepte in te gaan en wordt ook gebruikt om te snorkelen. Het is heel belangrijk om een geschikte duikbril te hebben als je de onder water gaat. Onder water verandert de druk (bar) en hierdoor zou het glas kunnen breken. Daarom is het van belang dat je je bij het kopen van een duikbril altijd goed laat adviseren. In onze shop vind je diverse duikbrillen die geschikt zijn om te snorkelen!

Zwembril
De zwembril is geschikt om mee te zwemmen, een zwembril is vaak wat compacter dan een duikbril en dat is omdat je met zo min mogelijk weerstand zo snel mogelijk wil kunnen zwemmen. Daarom zie je deze brillen vaak bij wedstrijdzwemmers in een 50-meter bad. Zwembrillen kun je herkennen aan het strakke en sportieve design.

Duikbril of zwembril op sterkte?
Draag je in het dagelijks leven een bril of lenzen? Dan is een zwembril op sterkte of duikbril op sterkte misschien wel iets voor jou! Naast gewone duik- en zwembrillen bieden wij ook een mooi aanbod aan duik- en zwembrillen op sterkte. We hebben zwembrillen in alle sterktes, het aanbod vind je hier

Wil je meer te weten komen over een duikbril of zwembril op sterkte? Lees hier dan onze ander blog-artikel hierover of neem gerust contact met ons op.

 • Zwembril | Protrainer
  Zwembril | Protrainer

  Meest verkochte zwembril

  € 29,00
 • Op sterkte

  Zwembril op sterkte
  Zwembril op sterkte

  Zwembril op sterkte. Verkrijgbaar van -10.0 t/m +8.0. Combineren van 2 verschillende sterktes in één bril mogelijk. De oplossing voor bril- en lensdragende zwemmers en dat voor de prijs van een gewone zwembril.

  € 38,00
 • Op sterkte

  Snorkelbril op sterkte
  Snorkelbril op sterkte

  Duikbril / Snorkelmasker op sterkte. Verkrijgbaar van -2.0 t/m -7.0. De oplossing voor bril- en lensdragende zwemmers en dat voor de prijs van een gewone duikbril / snorkelmasker.

  € 79,00
© 2016 - 2024 lovetoswim | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel