home    |    meer inspiratie    |    shop

Getest: Fashy Osprey en Fashy Thermo

De eerste zonnestralen zijn een feit. Binnenkort kunnen we weer naar buiten :) Een beetje fris was het wel.. maar wij hebben alvast de Fashy Osprey en Fashy Thermo getest.

Fashy Thermo
De Fashy Thermo is een zwemcap gemaakt van 90% neopreen. Hierdoor is de cap waterafstotend. Dit houdt de haren droog en daardoor het hoofd warm. Dit was wel zo fijn gezien de temperatuur van het water. Mijn haren waren nog droog toen ik de cap afdeed na het zwemmen.

De overige 10% van de cap is gemaakt van polyester. Dit maakt de cap elastisch, waardoor ik hem makkelijk op en af vond zetten. Trekt absoluut niet aan de haren, zoals je dat bij een silicone cap weleens kunt hebben.

De Fashy Thermo is verkrijgbaar in twee uitvoeringen; één voor kort en één voor lang haar.

Al met al een ideale cap om te combineren met een wetsuit. Iets dat ik beter ook had kunnen doen.. ;) Of om je hoofd warm te houden in een thermaal bad.

Fashy Osprey
De Fashy Osprey is volgens Fashy de zwembril voor alle buitenwatersportactiviteiten. Het design doet de naam in ieder geval eer aan. De vorm van de behuizing geeft de lenzen spits aflopende hoeken. Hierdoor lijkt de lens op een samengespannen oog van een visarend (osprey) op jacht.

De lensen zijn gemaakt van polycarbonaat en voelen aan alsof ze tegen een stootje kunnen. Ze zijn gepolariseerd. Dit betekent dat horizontaal licht weggefilterd wordt.  Hierdoor heb je geen last van felle, schitterende zonnestralen die via het wateroppervlak je ogen bereiken. Veel zon stond er niet, maar dit is iets dat vooral fijn is bij een lage zon. 

De bril is dankzij het zogenoemde 'easy clip systeem' makkelijk af te stellen. Je trekt de hoofdband eenvoudig strakker en door de clip omhoog te halen maak je de hoofdband weer losser. Geen gedoe met afstellen dus.

De neusbrug is vast. Over het algemeen is het beter als deze gewisseld kan worden. Dan je de bril namelijk beter op je gezicht afstellen. In het geval van de Fashy Osprey is dit niet zo'n ding, omdat de vaste neusbrug van bijzonder flexibel materiaal is. We hebben de bril op diverse gezichten geprobeerd en hij vormde eigenlijk bij iedereen goed mee.

De afdichting is gemaakt van TPR (Thermo Plastic Rubber). Een materiaal dat bijzonder zacht en comfortabel aanvoelt rond de ogen.

Al met al een complete bril die met haar solide uitstraling als een echt outdoor product oogt.

home    |    meer inspiratie    |    shop

© 2016 - 2024 lovetoswim | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel